Oleander snoeien

Het is het handigst om oleanders (Nerium oleander) flink te snoeien als ze de winterberging in gaan. Voordeel is dat zo veel ziekteverwekkers worden afgevoerd

Decoratieve zaaddozen

Bij vaste planten die mooie zaaddozen vormen, moet u de uitgebloeide stengels zeker niet afknippen. Laat ze dus bij soorten zoals Iris sibirica, I. foetidissima en Papaver oriëntale staan om van de winter van te genieten. Andere bloemzaden zijn weer een traktatie voor de tuinvogels.

Geef druiventrossen zon

Zorg dat de druiventrossen voldoende zon krijgen om te rijpen. Haal er wat blad boven weg. Snoei lange uitlopers ook alvast tot op een paar ‘ogen’ terug. Maar blijf zeker tien centimeter uit de buurt van druiventrossen, want gesnoeide ranken kunnen gemakkelijk zo ver indrogen.

Meer tuintips

TuinKeur heeft een hele collectie aan handige tips voor in de tuin. Benieuwd naar deze tips? neem dan een kijkje op “Klussen in de tuin“. Geen tijd om zelf de tuin in orde te maken? Geen probleem! TuinKeur heeft een heel netwerk aan hoveniers beschikbaar door heel Nederland. Wil jij een hovenier inschakelen? Schakel dan een TuinKeur-hovenier in door hier te klikken of neem een kijkje op HovenierNederland. HovenierNederland is een onafhankelijke recensie website voor alle hoveniers in Nederland. Misschien staat jouw hovenier hier tussen!