Pak je kansen

Wordt de btw-regeling verlengd? Dat was de grote vraag. Blijft het btw-tarief 6 procent of verhoogt de regering het weer naar 21 procent? Gelukkig is de regeling verlengd tot eind 2014. Maar wat gaan we doen als de btw weer verhoogd wordt? Hoog tijd dat we ons daar op gaan voorbereiden. De uitdaging is om de omzet voldoende op peil te krijgen zodat we straks geen last hebben van het terugdraaien van het btw-tarief.

In vorige columns heb ik al besproken hoe je als hovenier deze omzet kunt behalen. Met kwaliteit, naar je klant en in je werk. Met focus op een doel. Hiermee kunnen we de komende maanden het verschil maken!

Wij zijn te lang bezig geweest met kostenbeheersing. De huidige marktomstandigheden zijn niet tijdelijk. De tijd kun je nou eenmaal niet terug draaien. We moeten leren omgaan met deze nieuwe werkelijkheid. Hoe eerder je dit inziet, hoe eerder je daadkrachtig aan de slag kunt. De nieuwe werkelijkheid brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee: Is mijn offerte in orde, is deze commercieel aantrekkelijk? Hoe presenteer ik mijzelf en mijn bedrijf op Facebook of op mijn website? Heb ik mijn communicatie voor elkaar, zijn mijn huisstijl en logo in orde? Staan al deze zaken voor wat ik als kwalitatief en professioneel bedrijf wil uitstralen?

Het is de tijd om deze uitdagingen met open vizier tegemoet te treden. Er is veel veranderd, de markt is anders. Hoé je met deze veranderingen omgaat is aan jou. Denk je in problemen, of zie je deze uitdagingen als kansen en mogelijkheden?

jelle_westra_tuinkeur

Jelle Westra
Directeur Stichting TuinKeur
www.tuinkeur.nl