Begin oktober heeft Stichting Taxus Taxi de resultaten bekend gemaakt. Van juni tot en met eind augustus is de stichting actief geweest met de inzameling van taxus knipsels voor de belangrijke stof Taxol. Deze stof wordt gebruikt in chemotherapieën. Middels een gratis huis-aan-huis inzameling heeft de stichting binnen Nederland een totaal van 479.160 kilogram snoeisel ingezameld. Hiervan is 442.060 kwalitatief voldoende beoordeeld voor de productie van Taxol. De stichting is zeer blij met het resultaat van circa 3.700 chemotherapieën en bedankt iedere taxusdonateur voor de bijdrage.

Werner Toonen coördinator van de stichting geeft aan dat het enthousiasme dit jaar zorgde voor een continue stroom van ophaalverzoeken. Dag in dag uit namen taxusdonateurs contact op met de stichting om de verse knipsels huis-aan-huis op te laten halen. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van de materialen die de stichting gratis ter beschikking stelt om het opvangen en bewaren van de knipsels te vergemakkelijken.
De stichting geeft aan dat de kwaliteitseisen elk jaar hoger worden. Hoe schoner en verser het snoeisel is, des te meer Taxol er uit de naaldjes gehaald kan worden. Hier blijft de stichting dan ook op aansturen.

Naast het aantal ingezamelde chemotherapieën pleit de stichting ook voor andere goede doelen. Voor deelnemende gemeenten stelt de stichting een budget beschikbaar welke gedoneerd kan worden aan een lokaal of regionaal goed doel. Verder werken zij samen met hoveniers en hebben zij hier ook dit jaar een actie voor KWF en KiKa aan gekoppeld.

In 2017 start de Taxus Taxi Actie weer opnieuw. Voor nu willen Stichting Taxus Taxi en samenwerkingspartner Den Ouden Groep iedereen danken voor hun inzet in de Strijd tegen kanker!