TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

The Green Team – NAVIGATE NORTH

Voor ons als een grap begonnen, is nu uiterst serieus geworden. De inschrijving is een feit en dus geen weg meer terug, we moeten poolcirkel en terug in 7 dagen 7.000 kilometers afleggen onder extreem barre omstandigheden waar de temperatuur kan zakken tot -30 graden Celsius of zelfs daaronder.

“The Green Team”

Bestaande uit Jarno Mussche wonend in het Overijsselse Staphorst en eigenaar bij hoveniersbedrijf TuinID Jarno Mussche en Rick Kolster wonend in het Zuid-Hollandse Boskoop en eigenaar bij FNK YoungPlants BV
Wij kennen elkaar al vanaf de middelbare school en hebben nog steeds geregeld contact. Zoals ik hierboven al aangaf is het begonnen met een grap waar ik vroeg aan Jarno om mee te gaan voor een ritje poolcirkel en Jarno gelijk “JA” zei zonder te weten wat eigenlijk de bedoeling was. Kortom de “JA” was een feit, vervolgens gelijk de inschrijving rond gemaakt en nu zijn we dus op dit punt aangekomen om dit allemaal met jullie te delen.

Onze goede doelen zijn:

Het 1e goede doel is SCA1.Johanna Russcher uit Balkbrug, getrouwd met Klaas, is vorig jaar gediagnosticeerd met de aandoening SCA1.SCA1 is en zeldzame, erfelijke hersenaandoening welke voorkomt bij 13 families in Nederland. Door een fout in het DNA van hun kleine hersenen wordt de aansturing van hun bewegingen vertraagd of vallen deze uit. Kleine hersencellen sterven af en vanaf het lopen tot het praten vallen alle functies langzaam maar zeker uit wat complete immobiliteit tot gevolg heeft. Na 10-15 jaar sterven ze aan de gevolgen van het wegvallen van vitale functies als slikken en ademen. Tot nu toe is er geen behandeling of medicijn voor deze ziekte. Maar nu is er eindelijk hoop. Het Leids Universitair-Medisch-Centrum is bereid om op particulier initiatief een onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn te gaan doen. Voor dit onderzoek vraagt het LUMC een bijdrage van 150.000 euro.

Ons 2e goede doel is Afasie in samenwerking met dhr Siemon Vroom. Siemon kreeg in 2007 een beroerte, sindsdien half gehandicapt en heeft Afasie. Afasie betekent dat door het hersenletsel een of meerdere onderdelen van het taalgebruik niet meer functioneren. Sommige mensen met Afasie kunnen wel goed taal begrijpen, maar hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of met het bouwen van zinnen. Andere spreken juist wel veel, maar wat zij zeggen is voor de gesprekspartner niet of moeilijk te begrijpen. Siemon heeft van deze nood een deugd gemaakt waarin hij elke week een blog bijhoud. Ook geeft Siemon lezingen aan lotgenoten, mantelzorgers en professionals. In zijn verhaal neemt hij de luisteraars mee in de ambulance, het ziekenhuis, het revalidatietraject en wat hij allemaal meemaakt als Siemon 2.0, zoals hij zichzelf nu noemt.
Door zijn handicap is hij niet meer in staat fulltime te werken en moet hij deze lezingen allemaal zelf bekostigen. Via onze rit willen wij hem een financiële bijdrage doen zodat hij nog veel mensen kan ondersteunen door te vertellen over zijn leven met Afasie.

Wij zijn er bijna klaar voor, blijf ons volgen! (Facebook)

 


TuinKeur wenst wenst “The Grean Team” tijdens deze barre tocht veel succes en natuurlijk veel plezier.

 


Navigate North logo

Meer informatie zie: https://navigatenorth.nl/