TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

Aangelegd door Greven & van Haaster groenadviseurs uit Steenderen

In deze tuin van 50m2 is gebruikt gemaakt van verschillende materialen. Ook de erfafscheiding bestaat uit verschillende onderdelen als: een groene haag, gemetselde muur en houten wanden. Er is gekozen om de rust te behouden in deze tuin door te zorgen dat het oogt als één geheel.

De werkzaamheden

Door de herhaling van materialen is er onder andere gezorgd voor rust. De antracietkleurige tegels in de hoofdas van de tuin worden (in een ander formaat) ook gebruikt als bestrating voor het terras. Centraal in de tuin ligt de Sedum-vallei, deze zone vangt al het regenwater op  en loopt af richting de beplanting. Op deze manier zijn er geen afvoerputjes of aansluiting op het riool nodig. Door de 10 verschillende kleuren in de Sedum-matten is het hele jaar door verschillende kleuren te zien in de tuin. Van geel in het voorjaar tot rozerood in de herfst, aangelegd door Greven & van Haaster groenadviseurs.

De hoofdlijnen in de tuin worden versterkt doordat de beplanting rustig is gehouden. In de verhoogde bloembakken groeit de beplanting meer door elkaar, dit zorgt voor meer contrast in de tuin. Ook is voor hoogteverschillen gezorgd met drie wintergroene steeneiken, maar ondanks de hoogteverschillen is de tuin wel in balans. Het eindresultaat is zeer geslaagd. Duidelijk is te zien dat er gebruik gemaakt is van kwaliteit bij de materialen, hierdoor staat deze tuin er de komende jaren prachtig bij.

Impressie van de tuin

TuinKeur-hovenier Greven & van Haaster Groenadviseurs.

Loek van Haaster en Stephan Graven zijn beide afgestudeerd aan de hogeschool Van Hall Larenstein waar zij de HBO-opleiding tuin- en landschapsarchitectuur hebben gevolgd. Nadat ze deze opleiding hadden afgerond ze hun eigen bedrijf gestart. Dit bedrijf runnen ze met z’n tweeën en voeren alle werkzaamheden met passie uit. Hierdoor zijn ze een persoonlijk bedrijf en is het makkelijk om een vertrouwelijke band met ze op te bouwen.

'Dingen die we doen, doen we goed en anders niet'.

Wat is een moderne tuin?

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen. Vaak zijn deze tuinen ook onderhoudsvriendelijk ingericht. Toch is er bij deze tuinen sfeer aanwezig door verschillende materialen en beplanting. Lees hier 15 tips en ideeën voor een moderne tuin.

Meer over de moderne tuin

Ook genieten van een nieuwe tuin?

Ben jij ook toe aan een nieuwe tuin? Wil jij je ideeën ook graag delen met een professionele hovenier? Wil jij ook jarenlang genieten van je tuin? Graag gaan we samen op weg naar meer tuinplezier. Neem contact op met één van onze hoveniers onze hoveniers om uw wensen te bespreken.