In stap 1 van mijn boek ‘Maak omzet winst’ vertel ik dat een lijstje maken met wat je wel en niet goed kan verhelderend kan werken. Dit maakt het makkelijker om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen en meer duidelijkheid te geven aan jezelf hoe je dit voor elkaar gaat krijgen.

Duizendpoot
Hoe weet je nou of de organisatie binnen jouw bedrijf klopt. Kom je bijvoorbeeld altijd je gemaakte afspraken na? Of is het agenda beheer wel op orde? Werken jij en je team efficiënt? Maak jullie voldoende facturabele uren? Dit is een kleine greep uit de vragen die jezelf kan stellen.

Tegenwoordig wordt er van jou als ondernemer veel verwacht. Je moet flexibel zijn. Stressbestendig. Commercieel. Pro-actief. Duizend dingen tegelijkertijd in je hoofd, hoe selecteer je dan de juiste prioriteiten?

Keuzes maken
‘Nee’ zeggen vinden we moeilijk. We maken het graag iedereen naar de zin. Dit zorgt voor chaos en je verliest je focus. Je moet weten dat je niet alles alleen kunt doen. Je bent niet overal goed in.

Je bent een hovenier. Een vakman die met zijn handen werkt. Hierdoor wordt kantoorwerk vaak niet gezien als echt werk, maar als iets waar je niet omheen kunt. Hierdoor laat je sneller dingen liggen. Een goede organisatie en administratie is bepalend voor de winstgevendheid van jouw bedrijf. Kantoorwerk is leidend.
Kan het anders? Gelukkig wel. Lees mijn boek en je hebt de rode draad voor een winstgevend hoveniersbedrijf!

Heb je mijn boek gelezen en wil je er graag eens over praten? Wij organiseren de komende tijd gratis workshops door het hele land, met mijn boek als thema. Opgeven kan via https://tuinkeur.nl/maakwinst/.