TuinKeur logo

Suggesties voor zomerbloembollen

Het is al hoog tijd om de zomerbloembollen een plekje te geven in de aarde. Maar aan de bol kan je niet zien of deze past bij jouw tuin. Daarom een overzicht van de top 10 bloembollen. Heb jij al een keuze kunnen maken?

Lelie – De eerste zomerbol die we onder de aandacht brengen is de lelie. Helaas is de lelie wel giftig voor katten. Uit voorzorg kan je de stampertjes uit de bloem knippen.

Calla – De volgende zomerbol die we in het zonnetje zetten (als de zon buiten niet schijnt, moet je het zelf maar doen) is de Calla. Deze sierlijke bloem bloeit vanaf juli, dus kan deze nu de grond in!

Ranuculus – Vrolijker gaan het niet worden! De Ranunculus is namelijk verkrijgbaar in veel zomerse kleuren! Voordat je deze zomerbol plant is het goed om ze een uurtje in water te leggen.

Vogelmelk – Deze bloeit tussen juni en oktober en daarom mag de bol nu de grond in. Deze verwilderaar doen het uitstekend op zonnige plekken in de border.

Ixia – De lxia houdt ervan om in de volle zon te staan! De zwaardvormige bladeren zitten aan lange stengels en de bloemen zijn stervorming en meestal wit.

Afrikaanse lelie – De Afrikaanse lelie (agapanthus) groeit het beste in een pot, maar ook in e borders kunnen ze stralen. Ze zijn verkrijgen in verschillende blauw/wit tinten.

 

Jouw favoriet al gespot?

 

Montbretia – Deze rood/oranje bloem bloeit in augustus en september, daar moeten we dus nog even op wachten. Maar als je dan wilt genieten zal je deze zomerbol nu in de grond moeten stoppen.

Oxalis – Deze roze bloemen zijn er in meer dan 800 soorten en hebben het liefst een plekje in de zon tot halfschaduw. De bladeren openen zich als de zon gaat schijnen, bijzonder he?

Dahlia – De dahlia is misschien wel de bekendste zomerbol. Dit komt doordat deze plant makkelijk is in onderhoud en in veel kleuren te verkrijgen is. Ook in jouw lievelingskleur zal er een versie zijn!

Anemoon – De anemoon heeft zowel voor- als najaarsbloeiers. Let dus goed op welke je plant. De voorjaarsbloeiers blijven laag bij de grond en zijn vaak wit van kleur.

Vergeet ze niet te planten binnenkort!

Heeft u vragen over dit artikel?

Enny Fransen
Binnendienstmedewerker

Ik help je graag bij vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op.

 

 

Meer over Tuin-inspiratie

Design tuin voor gezin

Design tuin voor gezin

De moderne strakke woning staat op een unieke locatie middenin de bossen, maar toch niet ver van de stad. De bewoners woonden voorheen hier vlakbij en droomden al een tijdje van een vrijstaande woning in een rustige omgeving voor hun gezin. Toen het perceel te koop...

Tuinontwerp met slingerend tegelpad

Tuinontwerp met slingerend tegelpad

Het ontwerp van deze tuin kent een slingerend klinkerpad dat als een ‘stroom’ door de tuin loopt. De stroom verbind zo op een speelse manier de vaste elementen aan elkaar. Onder en voor de veranda is een ruim en strak terras geplaatst om zowel in de schaduw als in de...

Makkelijke moestuin

Makkelijke moestuin

​Een moestuintje bijhouden in de tuin is geen verkeerd idee. Zelf verbouwde groente is heerlijk en zeker anders dan van de winkel. Je weet ook precies waar het vandaan komt, en wat er mee gebeurd is. Als je bang bent dat jouw vingers hier niet groen genoeg voor zijn,...

Vijver, wat en hoe

Vijver, wat en hoe

Een vijver in de tuin kan prachtig zijn, maar is vaak ook een bron van zorgen. Want hoe houd je bijvoorbeeld het water helder? Tuinadviseur Lieuwe Westra geeft raad.Bron: TuinSeizoen 2020/Mei, www.tuinseizoen.com

Vijveronderhoud

Vijveronderhoud

Het is weer lente. In de tuin komen de planten weer tot ontwikkeling en hier en daar staan al weer de meest prachtige exemplaren te bloeien. In veel tuinen zie je ook langzaam dat waterpartijen tot leven komen. Water in de tuin is heel rustgevend en trekt ook nog eens...

Vaste planten voor in de schaduw

Vaste planten voor in de schaduw

Vaste planten voor in de schaduw! Schaduwplekken in de tuin, saai en eentonig? Integendeel. In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste planten. Als je je een beetje verdiept in schaduwplanten kom je al snel tot de conclusie dat er verrassend veel mogelijk is.Top 10...