Bosbessen, bramen en frambozen zijn lekker en gezond. Het kweken van groente en fruit in een pot op het terras of in de (stads)tuin, wordt steeds populairder. Een nadeel is echter dat fruit- en groenteplanten er niet zo mooi uitzien. Wie maar beperkte ruimte heeft op terras of balkon, wil hier graag mooie, bloeiende sierplanten plaatsen. De planten uit de nieuwe BrazelBerry® collectie zijn prachtig om te zien en geven ook nog eens heerlijke vruchten!

De perfecte mix

In Amerika is de introductie van BrazelBerry® collectie, inmiddels twee jaar geleden, gevierd als een botanische-bes sensatie. De BrazelBerry® collectie is ongeëvenaard: het is de perfecte mix van een sierplant en een plant met meerwaarde! De planten hebben meer sierwaarde dan menig andere bladhoudende plant. BrazelBerry® heeft nog meer voordelen. De planten groeien zo compact als buxus, bloeien in het voorjaar en variëren prachtig van bladkleur afhankelijk van de soort van roze tot abrikooskleurig. En als klap op de vuurpijl dragen de planten zeer veel, uiterst gezonde en lekkere vruchten! De planten kunnen zonder problemen in een pot op het terras of balkon staan. Het zijn de perfecte eye-catchers.

Groeiende familie

De collectie van BrazelBerry staat voor de perfecte mix van een sierplant en een bessenplant met extreem veel en lekkere vruchten. De collectie bevat naast de blauwe bessenplanten BerryBux, Jelly Bean, Pink Breeze en Peach Sorbet, ook de doornloze braam Baby Cakes en  de frambozenplant Raspberry Shortcake.

De planten produceren al vanaf hun eerste zomer opvallend veel grote vruchten. Door hun unieke, compacte groeivorm hebben de bladhoudende BrazelBerry-planten een hoge sierwaarde. Alle planten zijn zelfbestuivend, oersterk en vragen weinig verzorging; perfect voor op het terras , balkon of in de moestuin!

Sierlijke planten voor balkon & terras!

Het groeiproces van de BrazelBerry

Op deze foto’s is mooi te zien hoe de BerryBux haar bloeiproces doormaakt. In het voorjaar laat ze sierlijke witte bloemen zien, die in deze zomermaanden uitgroeien tot heerlijke bessen!

Volg Brazelberry op Facebook voor tips over leuke bessenplanten 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met de BrazelBerry collectie te maken heeft? Volg ze dan op Facebook, daar vind je het laatste nieuws, verzorgingstips en nog veel meer!