Patio tuinen

Wat is een patio tuin?

Het grootste kenmerk is dat de tuin niet echt groot is. Door de indeling op een slimme manier in te zetten ontstaat er een ruimte die groter lijkt dan dat het in werkelijkheid is. Hieronder zijn een aantal tips en tricks te lezen om jouw tuin groter te laten lijken.

Groen karakter

Een patio tuin moet een groen gevoel afgeven. Alsof je zelf een mini stadspark hebt waar je kan genieten van de zon zonder de dagelijkse drukte van de stad. Dit is vrij simpel te creëren: zorg dat het terras op de juiste plek in de tuin staat. Laat het terras stralen met kleurrijke beplanting of door een muur een likje verf te geven. En wil je je zitgedeelte ook een stuk schaduw meegeven? Dan is een groene parasol een uitkomst om je tuin een groene uitstraling te geven.

Eén geheel

Naast dat je de tuin wilt laten aansluiten op binnen (waardoor alles groter oogt), wil je ook dat de tuin één geheel uitstraalt. Dit zorgt voor rust. Want in een postzegel-tuin kan je gewoon niet allerlei stijlen kwijt. Doe je dit wel, dan zorgt dit ervoor dat de tuin kleiner lijkt. Uiteraard kan je wel gebruik maken van verschillende materialen en spelen met verschillende hoogtes van de beplanting.

Klein maar fijn!

Iets voor jou?

Is jouw kleine stadstuin toe aan een make-over of is het tijd voor een opknapbeurt? Laat je dan inspireren door een aantal patio tuinen die aangelegd zijn door TuinKeur hoveniers:

Slim indelen

Schakel een vakbekwame TuinKeur-hovenier in!

Niet iedereen kan uit de losse pols jouw tuin zo inrichten dat alle ruimte goed benut wordt. Daarom raden wij aan om hierover in gesprek te gaan met een hovenier. Onze aangesloten hoveniers zitten verspreidt in heel Nederland, dus altijd advies bij jou in de regio! Zoek op onze kaart naar een hovenier bij jou in de buurt.