TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

Verander in een doener!

Wat we elke dag doen, daar denken we weinig over na. Veel gaat vanzelf. Of denk je nog diep na als je koffie moet zetten of autorijdt? We worden gevormd door ervaringen die we vanaf jongs af aan dagelijks herhalen. Toch raken we snel uitgekeken als er niets nieuws is. Een nieuwe auto, een likje verf op de muur in de woonkamer, nét even iets anders dan de dagelijkse herhalingen. Gebeurt dit ook op het werk? Vaak niet. Het gaat toch goed zoals het gaat? En als we willen veranderen, praten we er veel over, maar handelen we zelden. We gaan naar adviseurs, bezoeken bijeenkomsten, we praten, praten en praten. Maar verandert er ook iets in het werk?

Een wijs man zei eens: ‘Het enige waar mensen niet van houden, is verandering.’ Geef hem eens ongelijk. Als de zaken veranderen, worden ze anders. Wat anders is, dat kennen we vaak niet. En wat we niet kennen, daar houden we niet zo van. Daar moeten we weer bij gaan nadenken. Waarom zouden we dat doen?

Af en toe verandering in je werk houdt je scherp. Het zorgt er voor dat je bewust bezig bent met je werk, de toekomst en dus je toekomstige werk. Zo houd je de voorsprong op je concurrenten. Zo bied je jouw klanten iets nieuws wat ze prikkelt.

Praten over verandering is al een goede eerste stap. Vervolgens handelen is moeilijker, maar onvermijdelijk. Wees gerust een denker maar verander daarna in een doener!

jelle_westra_tuinkeur

Jelle Westra
Directeur Stichting TuinKeur
www.tuinkeur.nl