TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

Verdien je wel genoeg?

Elk jaar lees ik weer de persberichten over ‘meer omzet’ en dat schuurt bij mij. Niet omdat ik niemand ‘meer omzet’ gun maar vanwege alle aandacht over omzet. De focus op wat er wordt verdiend wordt wat mij betreft de norm. 

Het is opvallend hoe weinig cijfers uit de branche beschikbaar zijn om je eigen prestaties mee te vergelijken. Meten is weten! Natuurlijk ben je nieuwsgierig of je met je manier van werken op de goede weg zit. En natuurlijk wil je graag weten hoe je je kunt verbeteren. 

De afgelopen jaren zijn we daarom begonnen met het anoniem verwerken van jaarcijfers van relaties. Hiermee bouwen we een bestand op met cijfers die inzicht geven in gemiddelde prestaties van hoveniersbedrijven. Na een boek over focus op facturabele uren en hoe die te behalen, nu een boek over kostprijs. Welk inkomen zou je moeten verdienen, welke kosten heb je zoal binnen een bedrijf en welk uurtarief zou je moeten vragen om een gezond, rendabel bedrijf te hebben. 

Het nieuwe boek ‘DE TUIN, waarom iedereen aan de tuin verdient behalve de hovenier’ is jouw antwoord op de vraag: ‘Doe ik het goed?’, ‘Zijn er voor mij nog verbeterpunten?’ 

De relaties van TuinKeur ontvangen het boek van Jelle Westra gratis. Wil jij ook met TuinKeur (door-) groeien? Mail naar info@tuinkeur.nl en we nemen contact met je op.