TuinKeur. Elke tuin verdient een TuinKeur-hovenier.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

Verzekerd van inkomen

Met het starten van een eigen bedrijf ben je niet meer automatisch verzekerd voor inkomensderving bij ziekte. Dat moet je nu zelf gaan regelen. Menig ondernemer vergeet dit of vindt het bij nader inzien te duur. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is inderdaad niet de goedkoopste verzekering. Maar wel een allriskverzekering voor je nieuwe bus en geen verzekering voor je lijf? En moet het duur zijn om goed verzekerd te zijn? Dacht het niet! 

Bij het kiezen van een passende verzekering is vaak de prijs leidend. Dit is niet altijd de beste manier om een product te kiezen als je kwaliteit wilt. Zeker bij een verzekering die te maken heeft met je inkomen en je gezondheid zou ik een weloverwogen keuze maken. 

Een goede AOV hoeft niet duur te zijn. Door de verzekering bij aanvang af te stemmen op je persoonlijke situatie en omstandigheden en deze eventueel later bij te stellen. 

Belangrijk voor een goede AOV 

  1. Kies het inkomen dat je wilt ontvangen wanneer je ziek mocht worden. Verzeker een basis inkomen, vaak is 70% van je brutowinst voldoende. Verzeker je een top inkomen dan betaal je meer. 
  2. Kies een zogenaamde wachttijd. Dit houdt in dat je een periode eigen risico neemt. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 3 maanden krijg je na ziekmelding de eerste 3 maanden geen uitkering. Je verlaagt hiermee de te betalen premie aanzienlijk. 
    Het is zelfs mogelijk dat je een wachttijd neemt van 1 jaar. In de praktijk betekent dit dus dat je alleen het ziekzijn voor de lange termijn (na het eerste jaar) verzekerd. Nogal belangrijk als je een gezin mag onderhouden met financiële verplichtingen. 
  3. Let erop dat je verzekerd wordt als hovenier. Dit is weliswaar duurder dan verzekerd zijn als administratieve kracht maar alleen dan zul je, mocht je arbeidsongeschikt raken, de juiste beoordeling krijgen bij het vaststellen van werk wat je eventueel nog wel zou kunnen doen. 

Broodfonds 

Je hoort ook wel eens over een zogenaamd broodfonds. Dit kun je zeker niet vergelijken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
Hier geldt een uitkering van (meestal) maximaal 2 jaar. De prijs is laag. De geboden zekerheid dus ook. 

Meer vragen? Neem gerust contact op via info@tuinkeur.nl