Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur logo

Impressie workshopavond TuinKeur 2022

Het is inmiddels een bekend gegeven: TuinKeur gaat jaarlijks op reis door Nederland met workshops om de hoveniers in onze branche een spiegel voor te houden.

Op dit moment zijn er 14 bijeenkomsten in heel Nederland gepland, zodat iedere hovenier in zijn of haar regio een bijeenkomst kan bezoeken. Een impressie van de workshopavond op film zie je onderaan deze pagina.

Aftrap in Roden

Een impressie van de workshopavond, de eerste, op 15 november in Roden: Zo’n twintig ondernemers waren gekomen om samen te luisteren en te leren. De workshopavond is beslist geen eenrichtingsverkeer, zo zegt Jelle Westra van TuinKeur. Door in de workshop vragen op te nemen, die de deelnemers met behulp van hun smartphone kunnen beantwoorden, kunnen de deelnemers hun situatie en oplossingen onderling bespreken. En elkaar bevragen. De presentatie gaat via een drietal onderwerpen dieper in op de huidige situatie en de toekomst.

 

Hovenierscijfers

De resultaten en cijfers van 2020/2021 worden besproken. Opvallend zijn de grote resultaatverschillen tussen bedrijven. De grote verschillen inzichtelijk op het projectiebeeld, is al voldoende om de zaal op stoom te krijgen. Toch is het voor de deelnemers lastig, zo blijkt, om de vertaalslag te maken naar het eigen bedrijf c.q. om concrete stappen te ondernemen naar verbetering.

Met een uitstapje naar een methode om eigen resultaten te meten en te verbeteren wordt het al inzichtelijker. Door als groep deze methode te bespreken laat je zien dat je niet de enige bent die op zoek is naar verbeteringen. Diverse ondernemers weten dat er verbeterpunten binnen hun bedrijf zijn, maar om concreet de juiste stappen te zetten en vol te houden blijkt lastig.

 

En nu, inflatie!

Het laatste onderdeel gaat in op de kansen die we samen hebben in de komende jaren. Na een aantal jaren van ongekende groei qua omzet (met de nodige stress die dit met zich meebracht) zitten we zo maar in een periode van ongekende inflatie. Wat betekent dat, naast andere slepende kwesties zoals het stikstofdossier, leidend tot de stop van diverse bouwprojecten…?

Hoe gaan we met de inflatie om? Waar liggen onze kansen? Wij zijn en blijven ondernemers, dus reageren we op de omstandigheden; de deelnemers kwamen dan ook met uiteenlopende mogelijke oplossingen, toegespitst op hun eigen onderneming.
We hebben je een impressie van een workshopavond gegeven. Ik denk dat we kunnen zeggen dat de workshop inspireerde en ondersteunde. Met een optimistische blik gaan we de toekomst tegemoet. Dat willen we en dat kunnen we.

Dus als je dit leest: kom ook op een workshopavond en laat je inspireren!

Meer Actueel

Zzp’er niet zonder risico

Zzp’er niet zonder risico

Naar aanleiding van de klantendag en diverse vragen over de aansprakelijkheid van schade door ingehuurde zzp’ers, hebben we in overleg met onze advocaat een overeenkomst opgesteld. Daarin zijn...

Lees meer
Terugblik Klantendag 2022

Terugblik Klantendag 2022

Voor leden van TuinKeur werd op vrijdag 23 september de jaarlijkse Klantendag gehouden. In het pittoreske Ruinen, woonplaats van Jelle Westra, kwamen ruim 100 bezoekers uit 80 bedrijven bijeen om...

Lees meer
Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!  Hoveniers zijn vooral druk met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daar zijn ze goed in en daar ligt hun passie. Het administratieve werk, daar kom je...

Lees meer
Tarieven voorbereiden op 2022!

Tarieven voorbereiden op 2022!

Tarieven voorbereiden: TuinKeur-hoveniers, zo blijkt in de praktijk, willen graag geadviseerd worden als het gaat om de nieuwe uurtarieven voor 2022. Daarnaast vraagt menigeen zich af hoe hij om...

Lees meer

Lees ook…

actueel folder

Prijsindexatie 2022

actueel folder

Eindejaarstips

actueel folder

Wat verdien je?

actueel folder

Regiobijeenkomsten

actueel folder

VAKANTIE

actueel folder

Spam berichten

actueel folder

ZZP contracten

actueel folder

Pensioen

actueel folder

Werkkostenregeling

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur