Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
TuinKeur logo

Sterke prijsstijgingen leiden tot meer ‘klachten’

Sterke prijsstijgingen: Bij ons op kantoor merken we dat de sterk gestegen materiaalprijzen aanleiding kunnen zijn voor de verhoudingen tussen consument en hovenier.
Wat kun je hieraan doen?

Er is geen ontkomen aan. De sterke (soms absurde) stijging en/of sterke prijsstijgingen van diverse materialen zorgen voor hoofdpijn en stress op de werkvloer. Immers, gemaakte afspraken komen onder druk te staan. Ondernemers zijn genoodzaakt om iets te doen. En de verwachtingen voor 2022 zijn niet veel positiever….
Een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw werk en inspanning geen geld gaat kosten maar vooral ook geen relaties gaat kosten:

  1. Leg in elk contract vast dat de genoemde prijzen indicaties zijn en afhankelijk van de prijzen op het moment van uitvoering van het werk. Dit betekent in ieder geval dat je de klant onderbouwd moet kunnen aangeven wat de prijzen bij calculatie zijn en hoe de prijzen bij uitvoering zich daartoe verhouden.
  2. Een indicatie maken (of een schatting) maken van de prijs van het uit te voeren werk is niet vrijblijvend. Je mag hier wettelijk gezien slechts 10% van afwijken. Dus ook hier in voorkomende gevallen goed aangeven hoe je omgaat met prijsstijgingen.
  3. Communicatie, schriftelijk, is vooral belangrijk. Wanneer we kijken naar geschillen en de juridische uitspraken dan valt op dat bepalend is wat er afgesproken is OP PAPIER.

Houd als uitgangspunt: Alles wat gezegd en besproken is met de klant maar niet zwart op wit vastligt (op papier of e-mail) geldt niet als bewijsvoering bij een geschil. Leg daarom alles vast. Zo werk je aan een gezonde, duidelijke en plezierige relatie.

Eenmalige uitkering

Meer Actueel

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Hoveniers zijn vooral druk met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daar zijn ze goed in en daar ligt hun passie. Het administratieve werk, daar kom je als ondernemer niet onderuit, maar dat...

Lees meer
Nieuwsjaarwens

Nieuwsjaarwens

We hebben met z’n allen een druk en roerig jaar achter de rug. Heb je je creatieve ideeën uit kunnen werken tot een mooi plan? Ging het je goed met je onderneming? Waren er tegenslagen?   Zoveel...

Lees meer
Nieuwjaarsgroet

Nieuwjaarsgroet

Nieuwjaarsgroet: Met de Kerstdagen in aantocht en een níeuw jaar in het vooruitzicht heb je vaak zo’n moment waarop je terug- en vooruit kijkt.  We hebben met z’n allen een druk en roerig jaar...

Lees meer
Ondernemers met een burn-out

Ondernemers met een burn-out

Ondernemers met een burn-out: Op de klantendag van TuinKeur in Ruinen was een gespreksonderwerp de oplopende werkdruk bij ondernemers. Een burn-out ligt altijd op de loer, ook al denk je ‘dat...

Lees meer

Lees ook…

actueel folder

Eindejaarstips

actueel folder

Uit de WhatsAppgroep

actueel folder

Eenmalige uitkering

actueel folder

Klachten en klagers

actueel folder

Offertes en prijzen 2022

actueel folder

Nieuwe CAO

actueel folder

Spam berichten

actueel folder

Klic-melding

actueel folder

2021 topjaar?

actueel folder

Wanneer?!

actueel folder

Aanpassen prijzen 2021

actueel folder

Pensioen

actueel folder

Werkkostenregeling

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur