Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 

Geld verdienen met Gezond Boeren Verstand

Het spanningsveld van mooie tuinen maken en klanten tevreden stellen staat niet garant voor een gezond bedrijf met een gezond inkomenHet is belangrijk om voldoende te verdienen voor zaken als een gezond bedrijf, privé-inkomen en pensioenen. Het uurtarief is daarom een dankbaar gespreksonderwerp. De onderbouwing van dit tarief door een berekening van de kostprijs voor jouw bedrijf is een lastige. 

Mijn nieuwe boek ‘DE TUIN waarom iedereen eraan verdient behalve de hovenier’ geeft een overzicht in de gemiddelde cijfers in onze branche. 

Jouw prijs en kostprijs 

Iedereen kan geld verdienen. Tenminste zo lijkt het vaak aan de buitenkant.  

Ondernemers die mij kennen weten dat ik voortdurend bezig ben met de vraag: Hoe bouw je een gezond bedrijf op’. Waarbij ook de balans privé en bedrijf in evenwicht is? 

Ondernemers in onze branche zijn over het algemeen harde werkers. Er worden veel uren gemaakt. Overdag in de tuin en vaak ’s avonds nog door met administratie, gesprekken en uitwerken van offertes. Ook de zaterdag is voor velen een werkdag. Met zoveel inzet mag je toch een gezond bedrijf en een goedprivé-inkomen verwachten?  

Het is daarom gek dat er in onze branche zoveel bedrijven zijn die naar mijn mening te weinig verdienen. De race naar de bodem’ hoor je wel eens als het gaat over tarieven. Opdrachten die worden aangenomen waarbij op voorhand al duidelijk is dat er keihard achteruit wordt gewerkt. 

Uit gesprekken met ondernemers bleek dat er weinig cijfers uit de branche voor handen zijn. Veel vragen over gemiddelde tarieven, wat er gemiddeld wordt verdiend en wat de gemiddelde kosten zijn.  

De afgelopen jaren heb ik diverse hoveniers mogen coachen. Dankzij onze leden hebben we inzicht in de diverse cijfers. We hebben de cijfers van bedrijven anoniem verwerkt en in beeld gebracht. 

Zo hebben we een overzicht weten te krijgen over wat er zoal financieel gemiddeld wordt gepresteerd. Met deze cijfers in de hand kun je zo een beeld krijgen waar je met je bedrijf staat.

De titel van het boek ‘De Tuin: waarom iedereen eraan verdient behalve de hovenier’ laat niets te raden over. Waar blijft het geld binnen een bedrijf? En vooral: Waar liggen voor jou als ondernemer en onderneming de verbeterpunten? 

Dit boek is naast het vorige boek ‘Maak geen omzet maar winst’ een leidraad voor de ondernemer in de Groen Branche. Wil je ook groeien met TuinKeur? Bel dan 0528 – 331678 voor een afspraak en we nemen het boek voor je mee. 

Lees ook…

tuinkeur-folder folder

Klantendag TuinKeur

tuinkeur-folder folder

TuinKeur in beeld  

tuinkeur-folder folder

Meerwaarde

tuinkeur-folder folder

TuinKeur en Meerwaarde

tuinkeur-folder folder

Een brug naar de consument

tuinkeur-folder folder

TuinKeur overtuigt consument

 

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur