TuinKeur logo

Personeelstekort in de hoveniersbranche

Overal is personeelstekort voelbaar, ook bij hoveniersbedrijven. Er is een dringende behoefte aan geschoolde, ervaren werknemers die zelfstandig kunnen werken. De Groene Branche is daar niet uniek in. Het probleem lijkt op korte termijn niet op te lossen. Meer mensen aantrekken lijkt voorlopig niet tot de mogelijkheden te behoren. De werkdruk onder hoveniers is groot. Hun werkdagen zijn overvol en agenda’s ver vooruit volgeboekt. Het ‘personeelstekort in de hoveniersbranche’ komt op de schouders van de hovenier zelf terecht. Men is gedwongen om met minder mensen het werk te doen. Directe oplossingen zijn er niet. Maar mogelijk kan innovatie door middel van een automatiseringsprogramma een van de dingen zijn die het probleem ‘personeelstekort hoveniersbranche’ mede oplost.  

Is daarmee het Personeelstekort in de hoveniersbranche opgelost? 

Neen. We zullen ons best moeten blijven doen om werknemers te vinden. Soms kunnen secundaire arbeidsvoorzieningen bijdragen aan een stabiele werkomgeving. Vrijheid waarin je kan werken, verantwoordelijkheid om te dragen en waardering krijgen is belangrijk.    

Jelle Westra (directie TuinKeur) ziet in deze tijd waarin het personeelstekort in de hoveniersbranche sterk toeneemt, het gebruik van automatiseringspakket TuinKeur Pro stijgen. “Bij invoering van TuinKeur Pro hadden we binnen een jaar ruim 70 deelnemers, zowel leden als niet-leden. De belangstelling is dus groot’, aldus Westra. ‘Je ziet een inhaalslag in onze branche, vergeleken met andere branches. De beschikbaarheid van goede online pakketten en de jaarlijkse kosten van ruim € 1500,- voor een totaaloplossing per bedrijf (inclusief werknemers) hebben een drempel weggenomen die voorheen menig kleiner bedrijf tegenhield. De automatisering van administratieve zaken zorgt voor een efficiënte bedrijfsvoering”. Automatisering is daarmee één van de oplossingen van het personeelstekort in de hoveniersbranche.  

Het gemak van TuinKeur pro.  

Plannen kost doorgaans veel tijd. Als hovenier dien je klantgegevens bij elkaar te verzamelen en de agenda’s efficiënt en praktisch in te plannen. Ook het communiceren met je medewerkers om te laten weten waar ze naartoe moeten de komende dagen is belangrijk. Daarnaast dien je soms te schuiven met de planning omdat materialen niet leverbaar blijken te zijn. Wellicht kan het softwareprogramma van TuinKeur Pro een mede-oplossing zijn.  

Het softwareprogramma heeft, speciaal voor hoveniersbedrijven, een planning ingebouwd, waarmee je tijd kunt besparen. Huidige en toekomstige projecten en medewerkers worden ermee ingepland. Daarmee heb je een overzichtelijk beeld van wanneer projecten starten, met welk project men bezig is en er kan geschoven worden met projecten.  

Daarnaast kan het maken van calculaties tijdrovend zijn als je met verschillende documenten werkt. Ook daarin kan het softwareprogramma een hulp zijn want het bevat werkpakketten waarin werkzaamheden, producten en formules toegevoegd kunnen worden. Het werkpakket is dan volledig op jouw bedrijf afgestemd. Op deze manier wordt het verwerken van de administratie gemakkelijker en krijg je een duidelijker inzicht. Je ziet meteen wat een project voor jou en je klant gaat kosten. De calculatie kan vervolgens in een offerte worden omgezet en worden uitgebracht naar de klant.  

Het probleem van het personeelstekort in de hoveniersbranche is met TuinKeur pro niet opgelost maar het vereenvoudigt de manier van werken waardoor je als hovenier meer tijd hebt voor groene buitenzaken!    

automatisering

Heeft u vragen over dit artikel?

Nick Bernsen

IT & Webdesign

Ik kan je helpen bij al je vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op en ik zal je z.s.m. te woord staan.

Meer over ICT

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!  Hoveniers zijn vooral druk met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daar zijn ze goed in en daar ligt hun passie. Het administratieve werk, daar kom je als ondernemer niet onderuit, maar dat beperk je toch het liefst tot...

Website nog actueel?

Website nog actueel?

Website nog actueel? Hoe vaak kijk je op je eigen website? Plaats je met enige regelmaat nieuwe foto's van projecten?  Is je presentatie onder het kopje ‘Wie zijn we’ up to date? Waarom is dat zo belangrijk? Waarom zou je hier aandacht aan besteden als je het altijd...

Communicatie functie beschikbaar binnen CannonWorks

Communicatie functie beschikbaar binnen CannonWorks

Binnen CannonWorks kan er nu gecommuniceerd worden d.m.v. een whatsapp functie. Hierbij kun je met je medewerkers communiceren en dit eventueel vast laten leggen op een project. Vragen hierover? Stuur dan even een mail naar nick@tuinkeur.nl.

Contactformulier website. Voorbeeld.

Contactformulier website. Voorbeeld.

Voor een goede screening kun je elke aanvraag beantwoorden met een standaard mail met het verzoek om de volgende vragen te beantwoorden. Dit kan je eventueel ook als contactformulier toevoegen op je website. Dit kan Nick van TuinKeur voor je regelen. Vragen in het...

Geen held met de computer en toch een stap zetten?

Geen held met de computer en toch een stap zetten?

Computer: Gewoon Nick bellen en hij maakt van jou een specialist!    In onze branche zie je een snelle toename van het gebruik van de computer binnen de bedrijven. Diverse pakketten zijn beschikbaar, van 3D tekenen tot de hele automatisering van bedrijfsprocessen en...

Voldoet jouw software aan hovenierseisen?

Voldoet jouw software aan hovenierseisen?

Wie had ooit kunnen bedenken dat je met je vinger als pen je gehele bedrijf en bedrijfsprocessen inzichtelijk kunt maken.   In relatief korte tijd is ook in onze branche de computer een onmisbaar onderdeel geworden van ons werk. Waar de computer eerst mondjesmaat...