TuinKeur. Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur logo

Impressie workshopavond TuinKeur 2022

Het is inmiddels een bekend gegeven: TuinKeur gaat jaarlijks op reis door Nederland met workshops om de hoveniers in onze branche een spiegel voor te houden.

Op dit moment zijn er 14 bijeenkomsten in heel Nederland gepland, zodat iedere hovenier in zijn of haar regio een bijeenkomst kan bezoeken. Een impressie van de workshopavond op film zie je onderaan deze pagina.

Aftrap in Roden

Een impressie van de workshopavond, de eerste, op 15 november in Roden: Zo’n twintig ondernemers waren gekomen om samen te luisteren en te leren. De workshopavond is beslist geen eenrichtingsverkeer, zo zegt Jelle Westra van TuinKeur. Door in de workshop vragen op te nemen, die de deelnemers met behulp van hun smartphone kunnen beantwoorden, kunnen de deelnemers hun situatie en oplossingen onderling bespreken. En elkaar bevragen. De presentatie gaat via een drietal onderwerpen dieper in op de huidige situatie en de toekomst.

 

Hovenierscijfers

De resultaten en cijfers van 2020/2021 worden besproken. Opvallend zijn de grote resultaatverschillen tussen bedrijven. De grote verschillen inzichtelijk op het projectiebeeld, is al voldoende om de zaal op stoom te krijgen. Toch is het voor de deelnemers lastig, zo blijkt, om de vertaalslag te maken naar het eigen bedrijf c.q. om concrete stappen te ondernemen naar verbetering.

Met een uitstapje naar een methode om eigen resultaten te meten en te verbeteren wordt het al inzichtelijker. Door als groep deze methode te bespreken laat je zien dat je niet de enige bent die op zoek is naar verbeteringen. Diverse ondernemers weten dat er verbeterpunten binnen hun bedrijf zijn, maar om concreet de juiste stappen te zetten en vol te houden blijkt lastig.

 

En nu, inflatie!

Het laatste onderdeel gaat in op de kansen die we samen hebben in de komende jaren. Na een aantal jaren van ongekende groei qua omzet (met de nodige stress die dit met zich meebracht) zitten we zo maar in een periode van ongekende inflatie. Wat betekent dat, naast andere slepende kwesties zoals het stikstofdossier, leidend tot de stop van diverse bouwprojecten…?

Hoe gaan we met de inflatie om? Waar liggen onze kansen? Wij zijn en blijven ondernemers, dus reageren we op de omstandigheden; de deelnemers kwamen dan ook met uiteenlopende mogelijke oplossingen, toegespitst op hun eigen onderneming.
We hebben je een impressie van een workshopavond gegeven. Ik denk dat we kunnen zeggen dat de workshop inspireerde en ondersteunde. Met een optimistische blik gaan we de toekomst tegemoet. Dat willen we en dat kunnen we.

Dus als je dit leest: kom ook op een workshopavond en laat je inspireren!

Heeft u vragen over dit artikel?

Astrid Fehrmann
Secretariële zaken

Ik kan je helpen bij al je vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op en ik zal je z.s.m. te woord staan.

Meer over promotie

TERUGBLIK KLANTENDAG 2023

TERUGBLIK KLANTENDAG 2023

De Klantendag ligt al een paar weken achter ons. Stagiaire Lieke heeft voor ons een bijzonder leuke compilatie gemaakt van beelden. We laten je er graag van meegenieten!

Terugblik regiobijeenkomsten

Terugblik regiobijeenkomsten

TuinKeur hield de afgelopen tijd regiobijeenkomsten met leden. In kleine groepjes, met andere hoveniers, de bedrijfsresultaten van het afgelopen jaar bespreken is een hele stap. Je stelt jezelf en je bedrijf kwetsbaar op. Na het analyseren van de digitale cijfers...

Regiobijeenkomsten 2023

Regiobijeenkomsten 2023

We gaan weer regiobijeenkomsten houden! Wat voor invloed heb jij als ondernemer op bedrijfsresultaten? In kleine kring van TuinKeur leden spreken we over onze cijfers. Uitgangspunt van deelname aan deze bijeenkomst is dat iedere deelnemer zijn cijfers (2021 of 2022...

Wilco Thomassen

Wilco Thomassen

.,Knetterdruk! Het is eigenlijk al­tijd druk, maar dit voorjaar was het echt niet normaal. Aan alle kanten werd er aan je getrokken. Ik denk dat de mensen nog wat geld over hadden van de afgelo­pen twee coronajaren, want het kon niet op. Wel heb ik het gevoel dat alles langzaam weer iets normaler wordt en dat mensen voorzichtiger worden door de stij­gende rente en inflatie.”