TuinKeur. Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur.

Het kwaliteitskeurmerk voor hoveniers.

TuinKeur logo

Zelfstandige en arbeidsongeschiktheid

Zelfstandige en arbeidsongeschiktheid

Met het starten van een eigen bedrijf ben je niet meer automatisch verzekerd voor inkomensderving bij ziekte. Dat moet je nu zelf gaan regelen. Menig ondernemer vergeet dit of vindt het bij nader inzien te duur. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is inderdaad niet de goedkoopste verzekering. Maar wel een allriskverzekering voor je nieuwe bus en geen verzekering voor je lijf? En moet het duur zijn om goed verzekerd te zijn? Dacht het niet! 

Bij het kiezen van een passende verzekering is vaak de prijs leidend. Dit is niet altijd de beste manier om een product te kiezen als je kwaliteit wilt. Zeker bij een verzekering die te maken heeft met je inkomen en je gezondheid zou ik een weloverwogen keuze maken. 

Een goede AOV hoeft niet duur te zijn. Door de verzekering bij aanvang af te stemmen op je persoonlijke situatie en omstandigheden en deze eventueel later bij te stellen. 

Belangrijk voor een goede AOV 

  1. Kies het inkomen dat je wilt ontvangen wanneer je ziek mocht worden. Verzeker een basis inkomen, vaak is 70% van je brutowinst voldoende. Verzeker je een top inkomen dan betaal je meer. 
  2. Kies een zogenaamde wachttijd. Dit houdt in dat je een periode eigen risico neemt. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 3 maanden krijg je na ziekmelding de eerste 3 maanden geen uitkering. Je verlaagt hiermee de te betalen premie aanzienlijk. 
    Het is zelfs mogelijk dat je een wachttijd neemt van 1 jaar. In de praktijk betekent dit dus dat je alleen het ziekzijn voor de lange termijn (na het eerste jaar) verzekerd. Nogal belangrijk als je een gezin mag onderhouden met financiële verplichtingen. 
  3. Let erop dat je verzekerd wordt als hovenier. Dit is weliswaar duurder dan verzekerd zijn als administratieve kracht maar alleen dan zul je, mocht je arbeidsongeschikt raken, de juiste beoordeling krijgen bij het vaststellen van werk wat je eventueel nog wel zou kunnen doen. 

Broodfonds 

Je hoort ook wel eens over een zogenaamd broodfonds. Dit kun je zeker niet vergelijken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
Hier geldt een uitkering van (meestal) maximaal 2 jaar. De prijs is laag. De geboden zekerheid dus ook. 

Meer vragen? Neem gerust contact op via info@tuinkeur.nl 

Heeft u vragen over dit artikel?

Ferry Koa
Bedrijfsadviseur intern

Ik kan je helpen bij al je vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op en ik zal je z.s.m. te woord staan.

Meer over Ondernemen

In 2025 geen boetes bij handhaving schijnzelfstandigheid

In 2025 geen boetes bij handhaving schijnzelfstandigheid

De Belastingdienst gaat vanaf 1 januari 2025 weer volledig handhaven bij organisaties die werken met mensen die volgens de wet eigenlijk in loondienst horen. Wel worden er over het kalenderjaar 2025 nog geen boetes opgelegd. Dit geldt voor zowel verzuim- als...

Jelle Westra genomineerd voor Greenfluencer 2024

Jelle Westra genomineerd voor Greenfluencer 2024

'Succes is 80 procent ondernemersvaardigheid en 20 procent vakmanschap' Jelle Westra, directeur van Tuinkeur, heeft een duidelijke missie: hoveniers helpen om niet alleen vakbekwaam te zijn, maar ook succesvol ondernemer te worden. Met zijn directe aanpak en focus op...

Advies indexering voor 2024: 4,6%

Advies indexering voor 2024: 4,6%

Advies indexering voor 2024: De schok van de hoge inflatie 2022 verdwijnt: Consumenten weer kooplustig. Er is veel gezegd en geschreven over de hoge inflatie en het dalende consumenten- vertrouwen. We moeten oppassen dat we niet blijven hangen in negatieve gevoelens....

Prijsindexatie 2025

Prijsindexatie 2025

Advies indexering met ingang van 1 januari 2025  5,3%. Terugkijkend op 2024 hebben we te maken met een inflatie die ondanks eerdere (lagere) verwachtingen van de overheid ( zie https://www.rijksfinancien.nl/voorjaarsnota/2024) uitkomt rond de 3,8%. De cao voor onze...

Workshop – Onze winst is onze toekomst

Workshop – Onze winst is onze toekomst

Als ondernemer in de hoveniersbranche voelt het soms alsof je in een achtbaan zit!Stijgende kosten, een tekort aan personeel én de gedachte dat de consument afhaakt.Wat is feit, wat is fictie? In het nieuwe boek ‘Onze winst is onze toekomst’ geeft Jelle Westra zijn...