TuinKeur logo

Automatiseren is geld verdienen

Automatiseren is geld verdienen

Veel uren maken, weinig uren schrijven

Al je tijd en aandacht stop jij in jouw werk en je klant. Maar toch blijkt dat, wanneer cijfers met ondernemers bespreekbaar worden gemaakt, ‘geld verdienen ’achterblijft. Jouw harde werk en lange dagen zijn niet zichtbaar op je bankrekening. Hoe kun je dit verbeteren?

Personeel te weinig en werk te veel

Opvallend in veel gesprekken is de werkdruk van dit jaar. De coronacrisis heeft gelukkig nog geen negatieve invloed op het werkaanbod. Wat echter wel zichtbaar wordt is het tekort aan vakkrachten.  We kunnen niet verwachten dat dit gaat veranderen. Daarom moeten we efficiënter met onze tijd omgaan. 

Meten is weten

Juist in het hoveniersvak weten we alles van meten en weten. Tenminste in ons dagelijkse werk bij de klant. Elke klus heeft als uitgangspunt de maatvoering binnen de tuin. Hier heb je je prijs op bepaald en de tijd in de planning gereserveerd. Door zo nu en dan achterom te kijken en kritisch te kijken naar wat je had bedacht en uiteindelijk hebt gedaan groei je als ondernemer en bedrijf.  

Alleen is maar alleen, samen kom je verder

Kantoorwerk past niet bij een hovenier. Mooie tuinen maken dat is wat een hovenier wil. 
Alle gedoe hieromheen moet zo makkelijk en zo snel mogelijk. Dat je dat kunt automatiseren weten de meeste echt wel. Maar die drempel is soms zo hoog. Daarom zijn wij er voor je. Wil je die stap zetten dan helpen we je. Persoonlijk en op maat. Bij jou of ons op kantoor, telefonisch of met behulp van een beeldverbinding. We helpen je over de drempel. 

thumb_02_60_60thumb_02_60_60Patrick Roelink

Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente

Alhoewel ik nog maar een deel van de mogelijkheden benut bespaar ik nu al veel tijd. Veel dubbel werk en rompslomp rondom het werk heb ik beter in beeld

4_5_stars

Direct inzicht in je uren 

Het niet schrijven van alle uren leidt tot onnodig verlies van je omzet en dus van je winst. De vele uren die een ondernemer maakt zijn vaak niet zichtbaar op de bankrekening.  

Herkenbaar? De drukte van de dag bepaalt meestal of en wanneer je de administratie bijwerkt. Er wordt nog veel gewerkt met losse urenbriefjes, en deze moeten allemaal nog verwerkt worden wil je tenminste weten of alles gaat zoals je had bedacht.  

Met TuinKeur Pro is het kinderspel om je uren, machines en materialen ter plekke op je mobiel of tablet in te voeren tijdens je werkzaamheden.  Iedereen via zijn eigen app. Per medewerker of per klus weet je dagelijks waar je aan toe bent. Je zult versteld staan van de verbeteringen die ontstaan als je dagelijks feedback krijgt. 

thumb_02_60_60thumb_02_60_60Anouk Verdonk

Verdonk Tuinen

We hadden vooral behoefte aan actueel overzicht. We zijn dan ook direct gestart met het onderdeel factureren. De registratie van uren, machines en materialen levert immers direct facturen op die na controle verzonden kunnen worden. De directe nacalculatie gaf direct de richting aan voor verbeterpunten

4_5_stars

Personeelstekort: efficiënt met je tijd omgaan 

Duidelijk is dat onze branche veel vakkrachten kan gebruiken. De vraag naar personeel is vele malen hoger dan het aanbod. Alle zeilen bijzetten dus. Mensen aantrekken uit andere branches, omscholen en herintreders zijn een aantal ontwikkelingen die een oplossing kunnen bieden.  

Maar is dit voldoende? Binnen een bedrijf zijn vaak verschillende personen betrokken bij het aannemen, uitvoeren en administratief verwerken van de klussen. Iedereen doet zijn of haar deel binnen het proces tussen eerste klantcontact en oplevering. Uiteindelijk moet het geheel tot een positief bedrijfsresultaat leiden. De vraag naar werkvoorbereiders, planners en kantoorondersteuning is groot.  
En juist hier kan er intern in onze branche nog een enorme slag worden geslagen door te automatiserenDe tijdrovende organisatie van het proces, zoals we dat gewend waren met alle dubbele handelingen en werkzaamheden, kan worden verbeterd. Door binnen je bedrijf de automatisering van de processen op te pakken kun je al je informatie en terugkoppeling van je werk online en actueel binnen één programma in beeld krijgen.  

Ook in onze branche is deze ontwikkeling volop bezig. Hier liggen, ook voor jouw bedrijf, kansen. 

thumb_02_60_60thumb_02_60_60Frits van der Wal

Hoveniersbedrijf Groenbouw

We hadden een ander pakket. Wat mij aansprak is, naast de betrokkenheid van TuinKeur die weten wat er te koop is in onze sector, dat alle informatie overal en op elk apparaat online te raadplegen is. Voor kleine klussen kunnen we in de tuin op de telefoon prijsopgaves maken die een klant direct kan accepteren. We kunnen de klus dus inplannen en de klant informeren. Korte lijntjes.

4_5_stars

Meten is weten 

Het is voor de meeste hoveniers geen discussie. Materiaal bestellen en tijd reserveren voor de uitvoering van de klus heeft als uitgangspunt de maatvoering van de klus. Die is allesbepalend. Voor de verschillende onderdelen binnen de klus schat je vooraf in hoeveel tijd en materiaal er mee gemoeid is. Maar dan. Allesbepalend is dus ook om te weten of je goed zit met je berekening waar immers diverse aannames in zitten.  Door nu achterom te kijken koppel je wat je hebt gedaan aan hoe je het had ingeschat. Zo weet je voor een volgende keer of je de aanpak moet wijzigen of dat je goed zit.  Dit zogenaamd nacalculeren is dus een belangrijk onderdeel van ‘Meten is weten’.  Het registeren van uren, machines en materialen per project laat je (als je dat wil) dagelijks zien waar je staat. En hoe het verloop is.  
Was je te optimistisch? Dan weet je tijdig hoe je die valkuil kunt ontwijken en waar je de volgende keer moet bijsturen voor een optimaal resultaat.  

thumb_02_60_60thumb_02_60_60Hans Willem Brussee

De Groene Vingers Arnhem

Automatisering binnen ons bedrijf was lange tijd geen aandachtspunt. Maar coaching en groei bracht nieuwe inzichten en verbeterpunten.  

En ik kan je eerlijk zeggen: het valt niet altijd mee! We zijn immers niet grootgebracht met de PC en automatisering. Daarom is het fijn dat we met TuinKeur Pro een programma hebben dat wordt ondersteund door TuinKeur.  

Zij kennen de branche en kennen ons en ons bedrijf. Cursus en ondersteuning op afroep en op maat, daar komen we verder mee.

4_5_stars

Software, compleet en toegankelijk met ondersteuning 

Als hovenier wil je maar één ding en dat is mooie tuinen maken. Je wilt niet dat veel uren verdwijnen in allerlei rompslomp op kantoor. En als je toch je administratie moet doen dan het liefst zo snel en eenvoudig mogelijk. Automatiseren is daarom een logische stap in het opbouwen van je bedrijf. Iedere ondernemer is zich daar bewust van. 
Wat het vooral zo lastig maakt is dat de computer en alle mogelijke toepassingen niet voor iedereen zo makkelijk is. Het kan een enorme berg zijn waar je tegenop kijkt. Als je er niet mee bent opgegroeid, als het geen onderdeel was van je opleiding en als je al helemaal geen kantoormens bent kan automatiseren een drempel zijn. Als TuinKeur begrijpen we dit als geen ander. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan. Met als doel om jou dé software aan te bieden die bij jou past. Software die we blijven ontwikkelen zodat deze meegroeit met jou en je bedrijf. En wij zorgen ervoor dat je op maat ondersteund wordt. Persoonlijk zoals jij het graag wil. Zodat jij en je bedrijf groeien. Hiermee bespaar je tijd én geld. Wij willen graag dat hard werken in onze branche beloond wordt. We willen graag gezonde bedrijven in een gezonde branche.  

thumb_02_60_60thumb_02_60_60Raymond Landwehr

Hoveniersbedrijf Tuin Totaal

We raakten als bedrijf een aantal jaren geleden in zwaar weer. Tegenslagen hadden op mij en ons bedrijf meer impact dan ik mij realiseerde. Gelukkig kon ik met de ondersteuning van TuinKeur verder. Toen hebben we ook direct TuinKeur Pro opgepakt. En nu staan we sterker dan ooit tevoren. De actuele, dagelijkse informatie levert geld op

4_5_stars

Heeft u vragen over dit artikel?

Nick Bernsen

IT & Webdesign

Ik kan je helpen bij al je vragen. Neem via onderstaande knop contact met mij op en ik zal je z.s.m. te woord staan.

Meer over ICT

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!

Zeer voordelige software voor hoveniers!  Hoveniers zijn vooral druk met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daar zijn ze goed in en daar ligt hun passie. Het administratieve werk, daar kom je als ondernemer niet onderuit, maar dat beperk je toch het liefst tot...

Website nog actueel?

Website nog actueel?

Website nog actueel? Hoe vaak kijk je op je eigen website? Plaats je met enige regelmaat nieuwe foto's van projecten?  Is je presentatie onder het kopje ‘Wie zijn we’ up to date? Waarom is dat zo belangrijk? Waarom zou je hier aandacht aan besteden als je het altijd...

Personeelstekort in de hoveniersbranche

Personeelstekort in de hoveniersbranche

Overal is personeelstekort voelbaar, ook bij hoveniersbedrijven. Er is een dringende behoefte aan geschoolde, ervaren werknemers die zelfstandig kunnen werken. De Groene Branche is daar niet uniek in. Het probleem lijkt op korte termijn niet op te lossen. Meer mensen...

Communicatie functie beschikbaar binnen CannonWorks

Communicatie functie beschikbaar binnen CannonWorks

Binnen CannonWorks kan er nu gecommuniceerd worden d.m.v. een whatsapp functie. Hierbij kun je met je medewerkers communiceren en dit eventueel vast laten leggen op een project. Vragen hierover? Stuur dan even een mail naar nick@tuinkeur.nl.

Contactformulier website. Voorbeeld.

Contactformulier website. Voorbeeld.

Voor een goede screening kun je elke aanvraag beantwoorden met een standaard mail met het verzoek om de volgende vragen te beantwoorden. Dit kan je eventueel ook als contactformulier toevoegen op je website. Dit kan Nick van TuinKeur voor je regelen. Vragen in het...

Geen held met de computer en toch een stap zetten?

Geen held met de computer en toch een stap zetten?

Computer: Gewoon Nick bellen en hij maakt van jou een specialist!    In onze branche zie je een snelle toename van het gebruik van de computer binnen de bedrijven. Diverse pakketten zijn beschikbaar, van 3D tekenen tot de hele automatisering van bedrijfsprocessen en...