Welkom bij TuinKeur: hét keurmerk voor hoveniers

         
Wij zijn vanaf 24 december tot 3 januari gesloten. TuinKeur wenst iedereen een fijne dagen en een goed en gezond 2022!
 
Jaarurenmodel 2016

Diverse ondernemers struikelen over de registratie van reis- en pauzetijden. Wordt deze tijd nu (deels) wel of niet meegenomen in de bepaling van jaarurennorm? Onderstaand is een en ander uiteen gezet.

Pauze/schaft

Totaal bedraagt de schafttijd per dag minimaal een half uur en maximaal anderhalf uur. Deze tijd telt niet mee voor de jaaurennorm. Niet tot schaftijd wordt gerekend de eventuele rustpauzes in de voor- en namiddag. Dit betekent dat de ‘teller’ voor de jaaurennorm nu wel doorloopt. De rustpauzes vinden maximaal één keer per dagdeel plaats en duren per keer maximaal 10 minuten. De werkgever is overigens verplicht om hieraan mee te werken.

Reistijd

Wat betreft het reizen van de werknemer vanaf huis zijn er twee basisregels:

  1. Reist de werknemer van zijn of haar huis eerst naar de zaak of een opstappunt dan wordt deze tijd niet vergoed. Reistijd vanaf de zaak of opstappunt onder de 9,5 uur per dag (inclusief werktijd) telt mee voor de jaarurennorm. De uren hierboven tellen niet mee voor de norm maar worden uitbetaald tegen de geldende toeslag.
  2. Reist de werknemer van zijn of haar huis naar de plaats waar gewerkt wordt dan geldt de eerste 30 minuten per dag als eigen tijd van de werknemer. De reistijd boven deze 30 minuten telt mee in de jaarurennorm voor 100%.

In dit kader zijn de regels wat betreft reiskostenvergoeding buiten beschouwing gelaten. Meer informatie? Bel of e-mail gerust met TuinKeur! Tel. 0528-331678 of info@tuinkeur.nl.

 

<<<    Terug naar “Alles over het jaarurenmodel”

01030506

© Copyright 2020 TuinKeur