Calculatie

Volg onderstaande stappen

1. Klik op je logo

Klik linksboven op je logo. Er verschijnt nu een menu met een aantal opties.

2. Klik op tandwiel

Klik in het menu op het tandwiel om naar de instellingen te gaan.

3. Klik op "Calculatie"

Klik nu rechtsboven in het dropdown menu op “Calculatie”.

4. Klik op “Nieuw”

Klik rechtsboven op de blauwe knop “Nieuw”.

5. Vul in

Selecteer nu een willekeurige werkzaamheid en klik daarna op de blauwe knap “Toevoegen”. Staat jouw werkzaamheid niet tussen de lijst? Kies dan eerst een andere werkzaamheid. Je kunt bij de volgende stappen de naam gewoon aanpassen.

6. Bewerk de nieuwe regel

Klik nu op het potloodje achter de nieuwe werkzaamheid.

7. Vul omschrijving in

Vul omschrijving in en selecteer “In urenregistratie tonen”.

8. Vul Forfaitaire verdeling in

Vul de Forfaitaire verdeling (vastgestelde verhouding arbeid/materiaal) in

9. Vink aan laag/hoog BTW

Vink aan laag/hoog BTW mogelijk.

10. Pas bewerkingsgroepen aan

Nu zijn we bij de bewerkingsgroepen en gebouwelementen. De bewerkingsgroepen zijn de groepen die werkpakketten bevatten. Om werkpakketten te koppelen aan de zojuist aangemaakte werkzaamheid, open je het gewenste mapje door op het plusje ervoor te klikken. Vink vervolgens de bewerkingsgroepen die je wilt koppelen aan bij deze werkzaamheid.

11. Opslaan

De mappen “Gebouwelementen” kun je negeren. Klik op “Opslaan”.

Werkzaamheden wijzigen

Een werkzaamheid wijzigen gaat op dezelfde manier als hierboven. Stap 4 en 5 sla je hierbij over.

Werkzaamheden verwijderen

12. Rode kruisje

Klik op het rode kruisje achter een werkzaamheid.

LET OP! Wanneer een werkzaamheid niet leeg is, kun je deze niet verwijderen. Je moet dan eerst alle werkpakketten verwijderen en de bewerkingsgroepen verwijderen. Bekijk hiervoor de handleiding “Werkpakketten” en “Bewerkingsgroepen”.

4. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

5. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

6. Voeg werkschame groep toe

Klik nu op het plusje achter het drop down menu waarin “Kies werkschema groep” staat.

7. Kies in

Vul “Code” en omschrijving in en klik op “Opslaan en sluiten”

Werkschema groep wijzigen

8. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

9. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

10. Wijzig werkschema groep

Selecteer werkschema groep en klik op potloodje.

11. Pas aan

Pas de code en de omschrijving aan en klik op de blauwe knop “Opslaan en sluiten”.

Werkschema groep verwijderen

12. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

13. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

14. Werkschema verwijderen

Selecteer werkschema groep en klik op het rode kruisje.

LET  OP! Wanneer een werkschema groep niet leeg is, kun je deze niet verwijderen. Je moet dan eerst alle werkpakketten binnen de te verwijderen groep verwijderen. Ga hiervoor naar het tabblad Werkpakketten binnen deze handleiding.

4. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

5. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

6. Selecteer werkschema groep

Klik nu op de dropwdown “Kies werkschema groep” en selecteer vervolgens een groep.

7. Klik op “Nieuw”

Onthoud het nummer van de laatste werkpakket en klik op “Nieuw”.

8. Vul in

Vul bij “Nr” het onthouden nummer in echter dan opgeplust met 1. Vervolgens geef je de omschrijving van het werkpakket aan en daarna de meeteenheid die wordt gehanteerd binnen het werkpakket.

9. Kies of maak handeling

Klik op “Kies handeling” voor een bestaande handeling. Klik op het blauwe plusje voor een nieuwe handeling.

10. Kies of maak product

Klik op “Zoek product” voor een bestaand product. Klik op het blauwe plusje voor een nieuw product.

Bouw op deze manier het werkpakket op.

11. Opslaan

Wanneer werkpakket gemaakt, klik je rechtsboven op de blauwe knop “Opslaan”.

Werkpakket wijzigen

12. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

13. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

14. Selecteer werkschema groep

Klik nu op de dropwdown “Kies werkschema groep” en selecteer vervolgens een groep.

15. Klik op het potloodje

Klik nu op het potloodje achter de te wijzigen werkpakket.

Volg nu stap 8 t/m 11 van het toevoegen van een werkpakket.

Werkpakket verwijderen

16. Kies “Werkschemas”

Klik nu rechtsboven op “Soort werkzaamheden” en selecteer “Werkschema’s”

17. Selecteer werkzaamheid

Klik nu op de dropwdown “Selecteer werkzaamheid” en selecteer vervolgens een werkzaamheid.

18. Selecteer werkschema groep

Klik nu op de dropwdown “Kies werkschema groep” en selecteer vervolgens een groep.

19. Klik op het kruisje

Klik nu op het het rode kruisje om de werkpakket te verwijderen.