Je kunt een factuur wel wijzigen qua tekst met hetzelfde factuurnummer. Maar als je bedragen gaat wijzigen (dan verandert de BTW dus ook), dan wordt de oorspronkelijke factuur automatisch gecrediteerd en ontstaat een nieuw factuurnummer.Wanneer je de bedragen van een factuur wijzigt gebeuren er 2 dingen;

– De oorspronkelijke factuur komt te vervallen en wordt een ‘vervallen-factuur’.

– Op de oorspronkelijke factuur komt dan een ‘creditfactuur’

De vervallen factuur behoud het oorspronkelijke factuurnummer en komt terecht in het overzicht ‘Vervallen’ bij facturen. De creditfactuur krijgt een nieuw factuurnummer en komt terecht in het overzicht ‘Credit’ bij facturen.

Als je vervolgens een nieuwe factuur maakt, dan zie je om bovenstaande reden dat het het nieuwe factuurnummer dus 2 nummers overspringt ten opzichte van de voorgaande factuur.

Zo moeten wij dat doen volgens de fiscale wet- en regelgeving. Tevens kan je door het zomaar aanpassen van bedragen daar de BTW-aangifte van een voorgaande periode mee in de war brengen. Wanneer je de methode gebruikt zoals wij deze toepassen in onze software, dan is altijd je administratie op orde.